Drumband op Klompn

Mechanische drumband

Uit het land waar roest nooit rust en afval niet bestaat komt de Drumband op Klompn. De drumband trommelt er lustig op los en maakt er altijd een feestje van!

Deze Walking act is het mooiste om te zien als die ook echt kan rondlopen.

Ingenieuze techniek

De  vier paar klompen zorgen voor het basisritme. De vier tamboers spelen er met hun zes stokken verschillende ritmes bij. Het hart van de drumband is een rol met daarop schroeven . Deze rol is “geprogrammeerd” met ritmes die je met het toetsenbord van het oude harmonium aan en uit zet. Je zou het dus ook een analoge drumcomputer of loop-station noemen.

Het geheel werkt op luchtdruk en 24 en 12 volt en is gemaakt van gerecyclede materialen, o.a. 20 fietswrakken, 3 kabel haspels, 3 cv-expansievaten, de boom van een koets en een harmonium uit 1900.

Walking Act Drumband op Klompn

Geen contact!

In tegenstelling tot de andere Walking Acts van Twannie laat de drumband zich door niets of niemand afleiden. Pas op dat je ze niet voor de voeten loopt want de show must go on!

Praktische informatie

Speelduur

Speelduur is standaard 3 x 30 min in 4 uur, andere tijden in overleg.

Afmetingen

Het is ongeveer 3 meter lang 1,4 meter breed ( 1,12m bij de wielen tot 43cm hoog en 1,21m met wielnaaf erbij ) en 2,2 meter hoog, minimale hoogte om naar binnen te kunnen is 1,75 meter. Past tussen de meeste paaltjes die een winkelstraat afsluiten. Het heeft een harde vlakke ondergrond nodig van steen of asfalt. Het geheel is verlicht zodat het ook heel mooi in het donker is..

Download info als Pdf